Slovenščina

Spoštovani,

zahvaljujemo se za Vaš obisk na spletni strani NOVI ŽIVOT.

Nastanitev in lokacija:

Sedež ustanove se nahaja v mestu RADOVEC, v občini Cestica. Mesto je oddaljeno le 15 km od centra Varaždina, 50 km od Maribora in 98 km od Gradca. Nahaja se ob reki Dravi, na državni cesti D2, vsega skupaj 50 minut vožnje po avtocesti iz Zagreba. Pri izbiri lokacije nas je vodila želja, da izberemo mirno in prijetno mesto, ki bo hkrati v neposredni bližini večjega urbanega naselja in bo zadosti prostorno, da bi ga lahko kar najbolje prilagodili našim varovancem. Občina Cestica nas je resnično očarala s svojimi naravnimi lepotami – z ene strani zagorska vinorodna pokrajina, z druge strani reka Drava z ormoškim jezerom. V občini je razvit kmečki turizem, vinarji so odprli svoje kleti turistom. Bližina dveh mednarodnih mejnih prehodov omogoča kratke enodnevne izlete v sosednje države (Slovenija, Avstrija, Madžarska).

Opis doma in njegovih prostorov:
Dom ostarelih NOVI ŽIVOT je nacrtovan kot pritlični objekt z  1600m2, v katerem je prostora za  70 varovancev v  35 dvoposteljnih sobah z vključenimi sanitarijami in ostalimi prostori. Dom ostarelih smo si zamisli kot prijeten in uporaben prostor, maksimalno prilagojen našim varovancem. Kot je razvidno iz idejne rešitve gradbenega dovoljenja bo vsaka soba imela poleg sanitarnega prostora tudi standardno opremo, kot je LCD televizor, radio, telefon in prilključek za internet.

Medicinska nega:
Varovancem našega doma ostarelih bo na razpolago zdravnik in 24 urno dežurstvo medicinskih sester in negovalk. Poleg medicinskega osebja bodo zaposleni tudi kuharji, dostavljalci hrane, ter snažilke. Varovancem bomo v domu nudili tudi specialisticne preglede.
Dom bodo po potrebi varovancev obiskovali tudi duhovnik, frizer, pediker…

Prehrana:
Vsakodnevna prehrana je sestavljena iz 5 obrokov: zajtrka, dopoldanske malice, kosila, popoldanske malice in večerje. Priprava hrane bo potekala izkljucno na naraven in ekološki nacin, brez umetnih dodatkov in konzervansov. Prehrano bomo prilagodili vsakemu varovancu po željah in potrebah.

Prosti čas:
Cilj uprave doma ostarelih je organiziranje preživljanja skupnega prostega casa.

Notranjost doma:
Ob nadaljnem razvoju turizma bo možna prodaja spominkov, zabava ob družabnih igrah, ki jih bo organiziralo prijazno osebje ter ostale aktivnosti po dogovoru.

Počitek v naravi:
Nacrtujemo tudi na rekreacijo po željah in zmožnostih vsakega varovanca. Naš dom bo omogočal sprehode po urejenem parku ter aktivno sodelovanje varovancev pri urejanju doma; npr. sajenje in negovanje cvetja. V notranjosti parka bodo urejeni tudi prostori za skupno druženje.

 • v okviru Občine Cestica
  Sprehodi ob Dravi in Ormoškem jezeru
 • obisk Varaždina, Varaždinskih toplic
  Organizirani obiski, obisk kina, sprehodi in razgled mesta
 • obisk Zagreba
  Organizirani obiski, obisk kina, sprehodi in razgled mesta
 • obisk Čakovca, Maribora, Gradca
  Organizirani enodnevni izleti

PREDLOGI:
Zelo bomo veseli vaših vprašanj in predlogov na našem e-mailu

dom@novi-zivot.com

lahko pa nas direktno pokličete po telefonu na številke:

Tel.  00385 42 250 200
Fax: 00385 42 250 202
GSM: 00385 99 5788 886
GSM: 00385 99 5788 888
GSM: 00385 99 5923 241

Z veseljem vam bomo na razpolago. Vsak vaš predlog v pripravljalni fazi nam bo lahko predstavljal tudi nove ideje in izzive. Skupno z vašimi predlogi in idejami bomo naredili prijeten dom ostarelih NOVI ŽIVOT za lepši jutri.

Zato se zelo veselimo vašega skorajšnjega obiska pri nas.


View Larger Map